OTURUM TİPLERİ
Konferans
Bir oturum başkanı bir konuşmacı yer alır. Maksimum 50 dakika sunum, 10 dakika tartışma yapılır.
Panel
Bir oturum başkanı, 3 konuşmacıdan oluşur. Toplam süre 1,5 saattir. İlgili alanın trend konularından oluşur. Konuşmacılar maksimum 25’er dakika sunum yapar. 15 dakika tartışmaya ayrılır.
Olgu Tartışması
Toplam 1,5 saatte yapılır. İki veya üç asistan/uzman sırayla çözümlenmesi gereken farklı olgu sunumlarını yapar. Bu sırada, üç kıdemli akademisyen sahnede yuvarlak masa şeklinde oturur. Her olgunun sunumu ve çözümlenmesi için maksimum 30 dakika kullanılır. Yuvarlak masada oturan kıdemli hocalar olgu çözümüne gidecek tanımlamaları yapar ve katılımcılara soru yönelterek veya katılımcılardan soru alarak olguyu çözümlemeye çalışırlar. Çözümleme ve karar sonucunda sunumu yapan kişi ilerleyerek olguyu ve sunumu sonuçlandırır. Diğer olguya geçilir.
Açık Oturum
GençBil ve her kademeden akademisyenlerle o yılın trend olan konu seçimi tema olarak kullanılır. Oturumu, bir açılış konuşması yapan ve tartışmaların belli bir yolda gitmesini sağlayan iki kıdemli akademisyen yönetir. Ayrıca üç Gençbil üyesi tartışmalara yön verir. Dinleyiciler ile 1 saat boyunca interaktif sohbet edilir. Konu hakkında sorulan sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt verilir.
Kurs ve İnteraktif Oturumlar
Maksimum 20 kişinin katıldığı, ana konferans alanları dışındaki ortamların kullanıldığı katılımcı odaklı toplantılardır. Çeşitli konuların uygulamalı olarak işleneceği ve tartışma ortamlarının yaratılacağı konular önceden katılımcılara bildirilir. Ücretsiz kayıt alınır. Eğitimci olarak en az iki en fazla beş kişi katılır. Yazılı ve görsel materyaller önceden hazırlanabilir ve katılımcılara kongre başlamadan ödev olarak verilebilir. Bu oturumlar minumum 1,5 saat, maksimum 4 saat olarak planlanır.
Uzmanıyla Çözümleme Oturumu
Konular uygulamayla ilgili olmalıdır. Oturum, uzmanlarla tartışmaya izin vermeli ve kişisel görüş alışverişini, doğrudan etkileşimi, bir konudaki vakaların ve deneyimlerin tartışılmasını içermelidir. İki konuşmacı maksimum 10’ar dakika kullanarak giriş ve açılış konuşmalarını yapar. Ardından dinleyici katılımı ile interaktif tartışma ve çözümleme başlar. Toplam 45 dakika sürer.
Eğitim Oturumları
Bu formatta, Klinik Mikrobiyoloji alanındaki temel konulara odaklanırken, aynı zamanda katılımcılara eğitim verilmesi amaçlanır. Temel konularda önceden katılımcılara anket uygulanarak, elde edilen sonuçlara göre eksik yönler üzerinden eğitim de verilebilir. Eğitim oturumları olgular üzerinden de yapılabilir. Bu oturum formatında her biri 20 dakikalık 2 veya 3 konuşma yapılır ve son 20 dakika tartışmaya ayırılır. Bu oturumlar sınırlı sayıda katılımcı ile veya ana salonlarda yapılabilir.
Sözlü Sunum Oturumları
Her oturumda belirli bir konuyu kapsayan bir dizi seçilmiş özetin yer almasına özen gösterilir. Sözlü sunumları yapan kişilere kongre bursu verilir. Her sözlü sunum oturumu kongrenin çeşitli günlerinde bir (6 sunum) veya iki saat (12 sunum) olarak planlanır. Sözlü sunum süresi sekiz dakikadır. İki dakika tartışmaya ayrılır. İki oturum başkanı sözlü sunumları yönetir.
E-poster sunumları
Seçilmiş özetleri içeren sözlü oturumlardır. Konuşmacılar, E-Poster'lerinin başında araştırma çalışmalarının önemli noktalarını sunarlar. Bu oturumlar belirlenmiş açık alan salonlarda çoklu seanslarla gerçekleştirilir. Her istasyonda, bir başkan sunumları dinler ve değerlendirir. Platformda bulunan kişiler sunumu izler. Her sunum maksimum 5 dakikada yapılır.
Poster Oturumları
Sözlü veya e-poster oturumlarına atanmamış ve kabul edilmiş özetleri içerir. Kabul edilen posterlere elektronik olarak erişim sağlanacaktır. Bildiri Poster Oturumları posterlerin alt kategorilerine göre düzenlenir ve salonda poster sahipleri birkaç cümle ile çalışmasını özetler. Oturum sonunda sorular alınır. Bu oturumlar maksimum 45 dakika süreyle düzenlenir ve bu sürede 30 poster gözden geçirilir.
Film gösterimi
E-poster alanında serbest oturma düzeni ile katılımcılarla birlikte bir salgın filmi izlenir. Üç yönetici tarafından film bitiminde katılımcılar arasında tartışma başlatılır. Filmde doğru olan ve yanlış olan noktalar vurgulanır. Bu oturum kongre sırasında bir kez tüm oturumlar bittikten sonra yapılacaktır.
Quiz Show
Ana salonda tüm oturumlar bittikten sonra veya sosyal program sırasında uygulanabilir. En az 5 en çok 7 yarışmacı yer alır. Sorular önceden hazırlanır. Bir oturum başkanı ve bir düzenleyici kişi yer alır. Eğlenirken öğrenmeyi amaçlar.